• OZNAM

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            V zmysle rozhodnutia Ministra školstva SR s účinnosťou od pondelka 1. júna 2020 sa obnovuje školské vyučovanie aj na ZŠ s VJS v Krásnohorskom Podhradí. Toto rozhodnutie sa týka aj prevádzky Školského klubu detí, ako aj školskej jedálne. Rozhodnutie platí pre žiakov nultého až piateho ročníka. Ostatným žiakom sa budú naďalej zasielať úlohy dištančnou formou raz týždenne. Návrat do škôl v pondelok ráno bude nasledovný.  V sprievode rodičov prídu žiaci:                                                                 

            • nultého až druhého  ročníka v čase od 7.30 do 8.00 hod.
            • žiaci tretieho až piateho ročníka v čase od 8.00 do 8.30 hod.
            • žiaci špeciálnej triedy o 8.30 hod.

            Súčasťou ranného filtra bude v pondelok meranie teploty detí, dezinfekcia rúk, ako aj vypisovanie vyhlásenia rodičov.

            Školský klub detí bude v prevádzke maximálne do 15.00 hod., kedy si rodičia prídu osobne prevziať svoje deti pred budovu I. stupňa ZŠ.

            Upozorňujeme rodičov na dodržiavanie hygienických opatrení, dvojmetrový odstup pri rannom filtri, na zákaz vstupu do budov školy, na povinnosť zabezpečiť dieťaťu ochranu tváre. Škola zabezpečila množstvo dezinfekcie a hygienických prípravkov, rodičovi  však odporúča zabezpečiť deťom papierové vreckovky, prípadne papierové ručníky, pretože používanie textilných uterákov je zakázané.

            Aj keď vyučovanie bude o niečo špecifickejšie než v bežnej prevádzke, predsa len vedenie školy i zamestnanci sa tešia na návrat detí do priestorov škôl, kde obdržíte ďalšie dôležité informácie.

            Zároveň výchovná poradkyňa školy upozorňuje žiakov deviatych ročníkov, že po obdržaní prijatia zo strany strednej školy sú povinní sa osobne dostaviť do strednej školy s prihláškou, ktorou už disponujú.

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • V takýto čas - naša ZEM oslavuje. Aj my sme v škole plánovali tradičné jarné upratovanie. Žiaľ o rastlinky sa tentokrát vzorne stará iba údržbár Janibáči. Škola však kvitne aj bez žiakov a Zem dostáva ďalšiu šancu...Pozrite si našu galériu Deň Zeme .

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ

          •        Riaditeľstvo Základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským oznamuje rodičom školopovinných detí, že zápis do prvého ročníka sa uskutoční bez účasti detí vo štvrtok 16.apríla 2020 v čase od 10.00 hod do 14.00 hod. Rodičia si so sebou donesú  rodný list dieťaťa, preukaz poistenca, občiansky preukaz a  8,- € za písanky s predtlačou. Prosíme rodičov, aby v čase pandémie sa zodpovedne zabezpečili ochrannými pomôckami. Informácie o zápise nájdu aj na webstránke školy a komunikovať môžu aj cez email školy  zskraspod@gmail.com

        • Zadania pre našich žiakov II.
          • Zadania pre našich žiakov II.

          • Pred sviatkami sme stihli rozposlať ďalšie úlohy pre našich žiakov. Učitelia  našej školy pripravili novú várku domácich úloh, aby naše decká úplne nevypadli zo školských povinností.Stiahli a rozmnožili sme takmer 1500 listov. Pani zástupkyňa, p. učiteľka, soc. pedagogička a chlapi asistenti ich hodiny a hodiny triedili podľa ročníkov i mien. Rozmnožené úlohy tentokrát v osade nerozdávali tereňáci, ale ústretoví kolegovia na čele so sociálnou pedagogičkou  Slávkou, ktorej ochotne pomohla p. učiteľka Silvia, ako aj naši asistenti Miro a Ivan. Zvlášť ďakujeme aj  pani Krištofovej za obetavosť i zodpovedný prístup a rovnako starším i mladším žiakom, ktorí sa  veľkou mierou pričinili o distribúciu úloh. Nedá sa mi nezmieniť o p. učiteľke Jarke, ktorá pre všetkých svojich tretiakov vlastnoručne ušila rúška. Nevieme, ako dlho ešte budeme môcť takýmto spôsobom riešiť edukáciu. Je to náročné a stále rizikovejšie.Bolo by dôležité, aby sa samotní rodičia viac pričinili o pomoc pri rozvoze a zozbieraní materiálov, lebo je to predovšetkým  aj ich záujem a zodpovednosť. Snáď to najbližšie padne na úrodnú pôdu. Pozrite si našu Zadania pre našich žiakov II. 

        • Zadania pre našich žiakov I.
          • Zadania pre našich žiakov I.

          • Ani my nezaháľame ....Aj keď naša škola je pomerne solídne vybavená po stránke IKT, máme stále veľmi obmedzenúmožnosť komunikácie so žiakmi i rodičmi prostredníctvom online .Drvivá väčšina našich žiakov nemáv domácnostiach zavedený internet. Kým niektoré školy dnes využívajú digitálnu komunikáciu sožiakmi , v našich podmienkach musíme voliť iba klasické formy a metódy spolupráce s rodinou. Pretona podnet riaditeľa školy v minulých dňoch vypracovali učitelia množstvo podnetných informácií ,testov , cvičení , ale aj zábavných úloh pre všetkých žiakov školy. Celé predpoludnie sme ich sťahovaliz emailu školy , rozmnožili a roztriedili po jednotlivých ročníkoch. Túto haldu úloh v nasledovnýchdňoch poroznáša sociálna pedagogička spoločne s terénno -sociálnymi pracovníkmi a MOPS pri obci.Chceme veriť , že u väčšiny žiakov to padne na úrodnú pôdu a aspoň trochu si v tejto dobepripomenú školské povinnosti. Možno že im tá naša škola už aj chýba ?!Pozrite si našu galérie Zadania pre našich žiakov I. 

          • OZNAM

          •     Riaditeľstvo Základnej školy s vyučovacím jazykom slovenským oznamuje svojim žiakom i rodičom nasledovné informácie :

            1. Počas niekoľkých  dní obdržíte prostredníctvom terénnych pracovníkov obce úlohy, testy i zadania, ktoré vám pripravili vaši učitelia. Tieto úlohy by ste mali postupne v priebehu budúcich týždňov vypracovať a uložiť ich zatiaľ do pracovných zošitov či učebníc. Neskôr budú vyhodnotené.

            2. Ministerstvo školstva rozhodlo o zrušení Testovania 9 /2020   pre žiakov deviatych ročníkov.

            3. Výchovná poradkyňa školy žiada rodičov i žiakov končiacich ročníkov, aby podpísali prihlášky na stredné školy a vrátili ich terénno-sociálnym pracovníkom, ktorým veľmi pekne ďakujeme za pomoc.

            4. Minister školstva posunul termín zápisu do školy. Zápis  prvákov sa bude konať až v posledný aprílový týždeň bez účasti detí. Konkrétny termín ešte  aktuálne upresníme.

            5. Ústredný krízový štáb rozhodol, že školy ostanú zatvorené až do odvolania. Preto všetkých žiakov žiadame, aby sa primerane venovali doručeným úlohám, zodpovedne pristupovali k ochrane svojho zdravia, rešpektovali príkazy  tak, aby bol ich návrat do školy bezproblémový.

          • Oznam

          • Po rozhodnutí Ústredného krízového štábu SR sa prerušuje vyučovanie v ZŠ s VJS Krásnohorské Podhradie v obobí od 16. marca 2020 do 27.marca 2020 vrátane. Vyučovanie (pravdepodobne) pokračuje v pondelok 30.marca 2020. Prevádzka nebude ani v školskej jedálni a ani v telocvični školy. Žiadame o rešpektovanie rozhodnutia. Riaditeľstvo základnej školy

          • Prerušenie vyučovania

          • Vážení rodičia!

            Na základe rozhodnutia krízového štábu Slovenskej republiky budú všetky školy a školské zariadenia na území SR od pondelka 16.3.2020 zatvorené po dobu 14 dní.

            Zároveň Vás žiadame, aby ste sa vyhýbali miestam s vyššou koncentráciou ľudí a k tomu viedli aj Vaše deti. Nie sú to prázdniny, ale opatrenie na spomalenie šírenia koronavírusu.

            Ďakujeme a veríme, že túto závažnú situáciu zvládneme a čím skôr sa vrátime do školských lavíc.

            Usmernenie ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR - klik sem

          • Odporúčanie v súvislosti s potvrdením výskytom COVID-19

          • Odporúčanie v súvislosti s potvrdením výskytom COVID-19 na Slovensku

             V dôsledku potvrdeného výskytu ochorenia COVID-19 na Slovensku, vydáva Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave pre všetky zariadenia pre deti a mládež v územnom obvode Rožňava nasledovné odporúčania:

            •  Dodržiavať zvýšený protiepidemiologický režim (zabezpečiť dôkladnú dezinfekciu priestorov a predmetov prichádzajúcich do kontaktu s deťmi a pracovníkmi; dbať na zvýšené vetranie miestností, osobnú hygienu; v školách dôsledne dozerať na správne umývanie rúk detí mydlom, teplou vodou a osušením rúk do vlastného uteráka)
            •  V školách dbať na dôsledné vykonávanie ranného filtra detí pedagogickými pracovníkmi; pri zistení chrípkových príznakov počas ranného filtra neprebrať dieťa do kolektívneho zariadenia;
            • V prípade chrípkových príznakov zistených počas výchovného procesu, izolovať dieťa od kolektívu, bezodkladne telefonicky kontaktovať zákonného zástupcu a následne dieťa odovzdať do domácej starostlivosti a kontaktovať RÚVZ so sídlom v Rožňave na t. č.: 0918 222 887
            • Dezinfekčné prostriedky umiestniť v škole na dostupné miesta, kde sa zdržiava väčší počet detí, t. j.: chodby, šatne, zariadenia na osobnú hygienu
            •  Zabezpečiť vo všetkých priestoroch pravidelnú výmenu vzduchu
            • Informovať rodičov a návštevníkov zariadenia o zvýšenom protiepidemiologickom režime v zariadení

             Zároveň Regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Rožňave žiada všetky zúčastnené strany, t. j. žiakov, zákonných zástupcov a pedagogických pracovníkov, aby v súvislosti s ochorením COVID-19 nepodliehali panike a po zistení príznakov u niektorého z detí, pracovníkov alebo zákonných zástupcov, ktorí v poslednom čase navštívili niektorú z krajín s ohniskom nákazy bezodkladne telefonicky kontaktovali pracovníkov Oddelenia epidemiológie na RÚVZ  so sídlom v Rožňave na t. č.: 0918 222 887, 0905 439 276,  prípadne 058/7323257. Zároveň RÚVZ žiada, aby osoby alebo rodinní príslušníci, ktorí sa vrátili z oblastí, kde sa koronavírus potvrdil, sami zvážili 14-dňovú domácu izoláciu.

            Ďakujem, s pozdravom

                            

            Bc. M. Kleknerová

            referát hygieny detí a mládeže

            RÚVZ so sídlom v Rožňave

             

             

        • Okresné kolo biologickej olympiády C
          • Okresné kolo biologickej olympiády C

          • Našu školu opäť vynikajúco a úspešne reprezentovali žiačky 8.A triedy Alexandra Zubatá a Natália Krištofová na Okresnom kole biologickej olympiády C. Alexandre sa umiestnila na 3. mieste a Natália bola tiež úspešnou riešiteľkou. Na ich príprave sa podieľala pani zástupkyňa RNDr. Jarmila Gaálová. Blahoželám. Pozrite si galériu Okresné kolo biologickej olympiády C.

          • Oznam

          • Riaditeľstvo Základnej školy s VJS v Krásnohorskom Podhradí na základe odporúčania Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Rožňave, Vám oznamuje, že podľa metodického usmernenia MŠ SR č. 15/2005, čl. 5, odst.2, písm.c, v súvislosti s chrípkovou epidémiou prerušuje vyučovací proces v čase od 7. 2. 2020 do 15. 2. 2020. Vyučovanie pokračuje v pondelok 17. 2. 2020.

          • Oznam

          • Polročné prázdniny 3.2.2020 (pondelok), začiatok vyučovania po prázdninách   4.2.2020 (utorok).

        • Vianočné ikebany 2019
          • Vianočné ikebany 2019

          • Každoročne si krásne predvianočné obdobie spestrujeme prípravou vianočných ikebán. Rovnako to bolo aj tento rok a uskutočnilo sa školské kolo súťaže v zhotovení vianočných ikebán. Záujem žiakov boľ veľký, výsledky hovoria za seba. Pozrite si našu galériu Vianočné ikebany 2019.

        • Vianočné tvorivé dielne
          • Vianočné tvorivé dielne

          • Žiaci 1. supňa sa zúčastnili vianočných tvorivých dielní v Galérii baníckeho múzea v Rožňave. Ich vianočné výtvory sú dôkazom ich šikovnosti, tvorivosti a fantázie. Cítili sa veľmi dobre a pozreli si aj zaujímavú výstavu Spomienka na november, venovanú 30. výročiu Nežnej revolúcie. Pozrite si našu galériu Vianočné tvorivé dielne.

        • Deň zdravej výživy
          • Deň zdravej výživy

          • Mladší školáci na I. stupni sa v rámci Dňa zdravej výživy porozprávali o zdravom životnom štýle, ako by sme sa mali stravovať; triedili potraviny na zdravé a menej zdravé, vyrobili si vlastnú potrravinovú pyramídu,spoločne si pripravili vitamínovú pochúťku a samozrejme k zdravej výžive patrilo aj cvičenie a pohyb na čertvom vzduchu. Tento deň sa nám veľmi páčil. Mnohým deťom zachutilo to, čo predtým príliš neobľubovali. Pozriíte si galériu Deň zdravej výživy.

        • DO FÉNIX
          • DO FÉNIX

          • Do projektu DO FÉNIX ,,Nákupy´´ boli zvolení dvaja žiaci našej školy, ktorí vďaka svojim výborným školským výsledkom, systematickej príprave a vzornému správaniu boli odmenení nákupom potravín v obchodnom dome TESCO. Prežili deň plný emócií v spoločnosti podpredsedu DO FÉNIX Patrika Hermana. Hlavnou myšlienkou projektu je podporiť rodiny detí, ktoré si svojimi výnimočnými výsledkami zaslúžili odmenu pre celú rodinu.Pozrite si galériu DO FÉNIX.